Banii aduc fericirea?

Cu banii poti cumpara fericirea

Se pare ca mama ta s-a inselat - banii pot cumpara fericirea, sau orice alta rata de satisfactie. Dar nu trebuie neaprat sa te bucure. O echipa de cercetatori de piata a pus la indoiala mai mult de 136.000 de persoane din 132 de tari si a constatat ca satisfactia de viata creste o data cu veniturile.


"Publicul se intreaba mereu: Banii te fac fericit?" spune profesorul de psihologie Ed Diener de la universitatea din Illinois.
"Acest studiu arata ca totul depinde de cum defineste si intelege fiecare fericirea, pentru ca daca te uiti la satisfactiile vietii, si evaluezi totul ca pe un intreg, vei vedea o corelatie destul de puternica in intreaga lume intre vebnituri si fericire", a spus el.

"Pe de alta parte este destul de socant sa vezi cat de mica este corelatia intre sentimente pozitive si bucuria de sine."
Cercetatorii au studiat lista cu participantii. Ce responsabilitati au, veniturile si nivelul de trai, daca nevoile lor de baza pentru mancare si adapost au fost indeplinite, ce fel de conditii au si daca nevoile lor psihologice au fost satisfacute.

Participantii au fost rugati sa pozitioneze viata lor pe o scala de la 0 (cea mai grea viata) la 10 (cea mai usoara viata), precum si raspunsurile lor despre emotiile pozitive si negative trainte in ziua precedenta.

Ei au fost, de asemenea, intrebati daca se simt respectati, sau daca familia si prietenii pot conta pe ei in caz de urgenta, si cat de liberi se simt sa-si aleaga activitatile de zi cu zi, de a invata lucruri noi sau de a face " la  ce pricepe cel mai bine fiecare"

Analiza a constatat ca  satisfactia de viata creste odata cu venitul personal si national.

Dar sentimentele pozitive, cat timp sunt in crestere oarecum ca majoritatea de venituri, sunt mult mai puternic asociate cu alti factori, cum ar fi sentimentul de respectare, dorinta de autonomie si asistenta sociala, si locul de munca ideal.

"Acesta este cel mai fericit studiu al lumii sa faca diferenta intre satisfactia vietii, convingerile filozofice ca viata merge inainte si sentimentele negative sau pozitive de zi cu zi pe care le experimenteaza", a spus Diener.

Toata lumea s-a uitat doar la satisfactia vietii si a veniturilor", a spus el. " Si cat timp ce este adevarat" cu cat se imbogatesc mai mult cu atat sunt mai multumiti de viata lor, aceasta nu poate avea un mare impact de a-ti schimba viziunea de a te bucura de viata.

Sursa: http://www.tgdaily.com/

No comments:

Post a Comment